mariawalkerandersson.blogg.se

En blogg om en Kostvetares tankar kring mat, hälsa och träning och livet däremellan!

leftovers

Kategori: Allmänt

Massa rester över i kylen från helgen som var, och helt plötsligt har det snart gått så många dagar att det är för sent att använda dem. Då får man vara liiite mer kreativ än vanligt och slänga ihop enkla, goda rätter av det man har. Av Tacorester är det perfekt att göra quesadillas. Snabbt och otroligt gott.
 
Ingredienser 1 portion
2 tortillabröd
köttfärs (färdigstekt)
majs, grönsaker
riven ost
tacosås
 
Hetta upp en stekpanna med lite olja, lägg ett av tortillabröden i stekpannan, lägg köttfärs, grönssaker, sås och ost ovanpå brödet och lägg till sist på det andra tortillabrödet. Stek på båda sidor tills bröden fått lite färg och osten inuti verkar smält, skär i "pizzabitar" och servera med lite sallad och tacosås, guacamole eller liknande!
Perfectly imperfect

Kategori: AllmäntÅh Uppsala, ibland när jag kommer ihåg att titta upp från marken så slås jag av hur fint det är här. Slott, domkyrkan, gamla o vackra byggnader i varannat gathörn och så ån som flyter genom stan. Inget är perfekt men Uppsala är perfekt operfekt! 


tuesday's grey and wednesday to

Kategori: Allmänt

Från och med idag har vi knappt några föreläsningar kvar i den här kursen, nu väntas grupparbeten, redovisningar, munta och tenta en månad framöver. Känns otroligt konstigt och jag inser att det kanske är dags att börja öppna böckerna, gå igenom det vi haft föreläsningar på och försöka få in det i lilla skallen! Perfekt att det idag är lite grått, jag är lite förkyld och inget är planerat under dagen förutom Culina möte i eftermiddag. 
 

 
 
och så god frukost på det - havregrynsgröt, apelsin, aprikos, hasselnötter och mjölk!