mariawalkerandersson.blogg.se

En blogg om en Kostvetares tankar kring mat, hälsa och träning och livet däremellan!

Bara för att du ramla nu betyder det inte att du har gått itu

Kategori: Allmänt

TGIF. Vad fort veckan har gått, och fylld med trevligheter har den varit också! Igår fick jag med mig ett gäng i klassen till Wermlands källarn för att äta lite god nationsmiddag. Det blev Pulled chicken med coleslaw och pitabröd för mig och Carro, ceasarsallad, hamburgare och vegetarisk hamburgare (MED BACON) för de andra. Martin är vegetarian och så när han, en kvart efter oss andra, får in sin burgare ligger det två skivor bacon på den vegetariska burgaren - jösses vilken koll de har på dessa nationskök! Men maten var god och sällskapet trevligt!
 
 
Jag har börjat vänja mig vid mitt lite kortare och brunare hår också. Aningen mer lättskött är det nu måste jag säga och jag får inte ångest varje gång jag ser mina hårtoppar då de inte längre är kluvna till tusen! 
 
 
 
 
 
 
 
 

kosttillskott

Kategori: Allmänt

Häromdagen hade vi tre föreläsningar om idrottsnutrition. Intressant att se att det i princip inte är någon elitidrottare som egentligen behöver ta kosttillskott. Allt går att få i sig via mat som man behöver, speciellt protein som de flesta tror man måste äta i mängder flera gånger om dagen för att bli stark. Men elitidrottare som ju har ett så stort energiintag får på det sättet i sig massa vitaminer och mineraler också, så om det är några som inte behöver ta kosttilskott för sådant är det elitidrottarna! Men det kan såklart ibland vara svårt att hinna äta, att tajma matintaget till träning/tävling, eller efter träning, och då är såklart tillskott, barer, energidrycker eller liknande ett bra komplement till en måltid, men det är inga mirakelkurer - det är vanliga ingredienser och ämnen som även finns i bananer, ägg, gröt och kvarg etc. 
 
Trots dessa onödiga kosttillskott så var jag samma dag som vi hade denna föreläsning inne och beställde kosttilskott för hud, hår och naglar. Silicea heter det och är ett speciellt framtaget kosttillskott för att skydda och stärka hud, hår och naglar (jag vill alltså att mitt hår ska växa fort!), det innehåller kisel, zink, biotin och mangan - som alla är mineraler(biotin är en B-vitamin) som vi behöver  och får i oss dagligen via kosten. Men jag föll för frestelsen att de om 1-2 månader får mitt hår att växa lite extra! Får se om det funkar eller om jag, som många andra fallit för kosttillskottens (icke)magiska krafter!
 
 

wolf of wallstreet

Kategori: Allmänt

vardagen har kickat igång vilket innebär lite mindre tid på sina händer. Men veckan har varit otroligt trevlig än så länge. en lyckad kväll med studierådet för kostvetenskap igår på GH med runt 40 st nya och gamla koststudenter. Hade även Amanda med mig hem eftersom vi började tidigt idag och hon bor i Stockholm, det är mysigt med lite gäster då och då måste jag säga - min säng har gott om extra centimeter för det, och även bäddsoffan för dem som vill det ;)
 
Idag stod motiverande samtal på schemat vilket handlade en special samtalsmetod om hur man ska prata med patienter som behöver förbättra någon ohälsosam levnadsvana, men metoden bygger på att patienten själv ska komma fram till förändringen istället för att rådgivaren säger åt patienten vad den ska göra. Intressant! 
 
Efter skolan blev det löptur med syrran och sen snabba ryck in till stan för att gå på Wolf of Wallstreet som hade studentrabatt - 60 kr hela vardagsveckan - lätt värt. mycket knark, svordomar och sex, men även en hel del skratt. Den får godkänt, men inte mer. gillar man att sitta med Leonardo Dicaprio i biomörkret i 3 timmar är det lätt värt att se den!
 

ordfförande Idas visar vackert upp Culinatröjan :D