mariawalkerandersson.blogg.se

En blogg om en Kostvetares tankar kring mat, hälsa och träning och livet däremellan!

kinda funny!

Kategori: Allmänt

 
 
 

Y.U.M ! - kvargfluff

Kategori: Allmänt

haha - kvargfluff - kan det vara annat än gott med ett så roligt namn? De har börjat sälja enbart äggvita (och enbart äggula) på vårt ICA nu, så jag köpte en förpackning med det häromdagen då det var extrapris på det. Sen började jag tänka på vad jag kan ha det till och så hittade jag ett recept på kvargfluff som jag gjorde lite till mitt eget. & till min stora förvåning blev det riktigt gott  - som en fluffig mjukglass, perfekt mellanmål, kvällsmål eller frukost om man äter nåt mer till eller har lite mer topping på!
 
Kvargfluff en portion 124 kcal
(19 g protein, ca 1,3 g fett, 8,4 g kolhhydrat)
130 gram kvarg
(Lindahls 0,3 % fett tog jag, näringsberäkningen är på 1% kesella)
50 gram äggvita (100 g = 3 äggvitor)
5-6 frysta jordgubbar
sötning och vaniljpulver efter smak
 

Vispa äggvitorna till ett hår skum, tillsätt kvargen och vispa tills allt är slätt, tillsätt jordgubbar som är skurna i småbitar och ev lite sötning och vaniljpulver.
 
 
 

monday morning

Kategori: Allmänt

det där med att måndagsmorgnar skulle vara jobbiga var det länge sen jag kände. Kan ju bero på att man inte har ett heltidsjobb med lediga helger iofs! Idag börjar vår nya kurs Måltidsservie med inriktning mot produktion (eller nåt i den stilen tror jag den hette). Ska bli spännande, förhoppningsvis. Vi kommer läsa denna kurs endast med våra klass, så vi har fått vinka av oss dietisterna som nu ska läsa annat. Kommer bli lite tomt! 
 
Denna lediga vecka har varit helt underbar, speciellt köpenhamnturen! Men känner dock att det har blivit för mycket av det goda - vin, god mat, efterätter - u name it. Så det passar väl utmärkt att idag (det är ju omstartsdagen - måndag) börja spisa lite sundare och röra på sig lite mer. Blodomloppet står ju snart runt hörnet och då vore det ju kul om man känner att man kämpat och tränat för att göra ett bra resultat! Så morgonen bestod av en liten powerwalk efterföljt av lite squats och armhävningar i gräset - skönt! 
 
PEPP