mariawalkerandersson.blogg.se

En blogg om en Kostvetares tankar kring mat, hälsa och träning och livet däremellan!

oops!

Kategori: Allmänt

 
 nämen oj, vilken tid det gått sen jag skrev här nu. Har helt enkelt fått prioritera bort att blogga, även om jag tycker det är kul. En kurs i vetenskapliga metoder (ja, ni hör ju hur kittlande det låter) har tagit massa plats tillsammans med massa skoj och arbete på nationen och så de där vardagssakerna såklart, som alltid tar tid!
 
men nu skrevs (förhoppningsvis) vår sista tenta på kostvetarprogrammet i torsdags och jag har lite mer tid på mina händer för stunden. På måndag börjar C-uppsatsskrivandet som jag ska göra tillsammans med Rebecka i min klass, och det ska bli spännande, kul och lite läskigt! 
 
Idag ska vi ha mysfrukost här hemma med Linnéa som kom hem från Sverige nyss efter en resa till Nya Zeeland. När jag klivit ur sängen ska det grejas med godsaker & sen ska jag Ingrid och Carro åka in och lyssna på Nationskörskonsert i universitetsaulan!
 
 

malins födelsedagsfrukost
 
 

Herrmiddag

Kategori: Allmänt

Längesen det blev skriver nåt. Mycket har hänt och dagarna har flygit iväg och det är knappt att jag hängt med!

I lördags jobbade jag och 20 tjejer till från Smålands på terminens Herrmiddag, en kväll som vi anordnat för "herrarna" på nationen med lekar, spex, mat & (mycket)dryck! Jag och Helena stod för maten som skulle serveras enligt temat " På spåret" så maten skulle vara ledtrådar till olika platser! förrätten skulle vara från Kuba så vi serverade cubanska cigarrer (filodegsrullar med fetafyllning & hallonvinegrette), huvudrätten skulle vara japansk så då bjöd vi på ankbröst med ris och apelsinsås. När desserten skulle serveras var vi på väg till Småland så då serverades polkagrischeesecake!

 Allt blev väldigt lyckat och uppskattat vilket var jättekul! Helt värt att jobba i för många timmar för en så rolig sak! 


en liten pralin

Kategori: Allmänt

Till min födelsedag förra veckan fick jag två vackra blombud med tillhörande askar med praliner. Upptäckte senare att det var samma praliner från bägge blombuden, men  de var så goda, så vad gjorde väl det? 
Min favorit var denna på bilden. Nån sorts nöt,tryffelfyllning i ett chokladskal och så lite nötter på toppen. Lovely!