mariawalkerandersson.blogg.se

En blogg om en Kostvetares tankar kring mat, hälsa och träning och livet däremellan!

Morsdag

Kategori: Allmänt

En dag för tacksamhet och uppmärksamhet för en av de människorna som älskat dig kravlöst genom hela ditt liv, vad du än gjort för dumt, hur tonårstrotsig du än varit, hur mycket du än skrikit och svurit, så har hon alltid stått där stark vid din sida med goda råd, kärlek, tårar, stolthet och kramar. 

& jag vägrar tro att det är för sent så jag säger Tack till dig ändå mamma, hoppas du hör & känner mig 

 

Sommarsmoothie

Kategori: Allmänt

Mixade ihop en fantastisk sommarsmoothie torsdags som definitivt får sommarkänslorna att flöda!

Ingredienser
valrfi mängd Färska jordgubbr (eller frysta)
valfri mängd fryst mango i bitar
lite yoghurt (eller kvarg, mjölk, havremjölk eller kör på bara frukt och bär!)
lite vanilj

Mixa ihop de oklara mängderna av ingredienser med en staxmixer tills smoothien är slät. Häll upp på glas och tillsätt ev. lite is om du vill ha den iiiiiskall. Njut njut njut av att du har sommaren i ett glas framför dig.


 
 

  

Yoga

Kategori: Allmänt

Ja, för kanske 1,5 månad sen ramlade jag en morgon in på youtube och hittade ett 30 dagars yogaprogram från "Yoga with Adriene". Kommer inte ihåg varför jag tänkte att jag skulle söka på yogafilmer & det kanske är mindre viktigt, nånting gjorde i alla fall så att jag började på 30 dagarsprogrammet med små yogapass för nybörjare (och vana yogisar) på alltifrån 12 till 35 minuter, perfekt att klämma in när man vaknat, när man kommer hem efter en lång pluggdag eller efter träningen på kvällen, eller ibland får det bara vara det enda man gör förutom att ligga i soffan en regnig söndag! 
 
 
 
Sen den dagen har jag kört (gjort?) yoga varje dag förutom när jag var bortrest i 3 dagar. Vissa dagar har jag hoppat över själva 30 dagarsprogrammet men kört nåt annat istället, internet är fullt av yogavideos och jag har fastnat för Yoga with Adriene, och följer den kanalen på youtube. Nu på sista tiden har mattan ibland åkt fram mer än en gång per dag & det känns riktigt bra i kroppen. Balanserat på nåt sätt, hälsosamt. Något som verkligen välkomnas emellan C-uppsatsskrivande, nationsfester och livet däremellan. Så tips, till alla, vig som ovig, stel som smidig, trött som pigg, balanserad som obalanserad. Testa lite yoga, ge det en chans, eller flera. Feel what feels good ;)