mariawalkerandersson.blogg.se

En blogg om en Kostvetares tankar kring mat, hälsa och träning och livet däremellan!

Y.U.M ! - kvargfluff

Kategori: Allmänt

haha - kvargfluff - kan det vara annat än gott med ett så roligt namn? De har börjat sälja enbart äggvita (och enbart äggula) på vårt ICA nu, så jag köpte en förpackning med det häromdagen då det var extrapris på det. Sen började jag tänka på vad jag kan ha det till och så hittade jag ett recept på kvargfluff som jag gjorde lite till mitt eget. & till min stora förvåning blev det riktigt gott  - som en fluffig mjukglass, perfekt mellanmål, kvällsmål eller frukost om man äter nåt mer till eller har lite mer topping på!
 
Kvargfluff en portion 124 kcal
(19 g protein, ca 1,3 g fett, 8,4 g kolhhydrat)
130 gram kvarg
(Lindahls 0,3 % fett tog jag, näringsberäkningen är på 1% kesella)
50 gram äggvita (100 g = 3 äggvitor)
5-6 frysta jordgubbar
sötning och vaniljpulver efter smak
 

Vispa äggvitorna till ett hår skum, tillsätt kvargen och vispa tills allt är slätt, tillsätt jordgubbar som är skurna i småbitar och ev lite sötning och vaniljpulver.
 
 
 
Kommentera inlägget här: