en enkel och smarrig liten efterätt
Kategori: Allmänt
Cheesecake i glas med vit choklad och citrus
fick dessa skönheter till glas av Carro i födelsedagspresent och de har använts flitigt till både desserter, smothies och yoghurt med granola! Ska bara testa att göra drinkar i dom också!
fick dessa skönheter till glas av Carro i födelsedagspresent och de har använts flitigt till både desserter, smothies och yoghurt med granola! Ska bara testa att göra drinkar i dom också!
ingredienser
2 dl vispgrädde
100 g vit blockchoklad med citron
4 digestivekex
2 msk smält smör
2 1/2 dl kesella (10 %)
1 msk färskpressad limejuice
skal från en lime
Vispa grädden. Smält chokladen i vattenbad eller i mikrovågsugn.
Smula digestivekexen och blanda med det smälta smöret.
Blanda den vispade grädden med kesella och den smälta chokladen. Riv limen fint och tillsätt skalet i smeten. Smaka av med limejuice.
Lägg digestiveblandningen i bottnen på 4 glas. Fördela gräddblandningen över. Ställ i kylen 4-6 timmar. Garnera med jordgubbar och gärna citronmeliss.
Smula digestivekexen och blanda med det smälta smöret.
Blanda den vispade grädden med kesella och den smälta chokladen. Riv limen fint och tillsätt skalet i smeten. Smaka av med limejuice.
Lägg digestiveblandningen i bottnen på 4 glas. Fördela gräddblandningen över. Ställ i kylen 4-6 timmar. Garnera med jordgubbar och gärna citronmeliss.