Semlor!
Kategori: Allmänt
4 dl mjölk
1 dl socker
1/4 tsk nystött kardemumma
37,5 g smör
500 g glutenfri mjölmix
½ tsk salt
1. Smält smöret och blanda det med mjölken. Värm sedan blandningen tills det blir fingervarmt.
2. Rör ut jästen i lite av mjölkblandningen tills den löst upp sig. Tillsätt resten av vätskan.
3.Rör i socker, salt och kardemumma
4.Tillsätt den glutenfria mjölmixen, lite i taget till du fått i 500 gr. Låt sedan degblandaren jobba med degen i minst 5 minuter. Degen kommer vara ganska kletig, men det ska den vara. Bullarna blir torra, hårda och kompakta om man tillsätter mer.
5. Klicka upp degen i 9 normalstora muffinsformar, du kan fylla dem upp till "kanten". Låt jäsa i 30 minuter under något som inte fastnar så mycket i degen, vi tog aluminiumfolie.
6. Grädda i ugnen på 225 grader i 6-8 minuter.
Fyll bullarna med mandelmassa och grädde när bullarna svalnat lite.
som ni ser skulle man klicka i smeten i muffinsformar eftersom den var så kletig, detta resulterade i många olika former på semlorna!