mariawalkerandersson.blogg.se

En blogg om en Kostvetares tankar kring mat, hälsa och träning och livet däremellan!

Don't compare yourself to others!

Kategori: AllmäntSå bra och viktig text. Tror inte man tänker på det riktigt, men jag vet att jag i alla fall väldigt ofta utan att ens reflektera över det jämför mig med andra. Både kroppsligt och prestationsmässigt. Mycket av den jämförelsen sker inne på sociala medier. Man kanske följer vissa på instagram som lägger upp saker som inte alls ger en energi och peppning utan bara ångest och en känsla av att man själv inte duger som man är.

Det är hemskt att man ska behöva känna så istället för att bara utgå från sig själv, sin egen kropp och sin egen kapacitet. Och sen är det så himla viktigt att komma ihåg att hälsan inte ligger i ett sexpack på magen eller en "perfekt" & vad vi anser som vältränad kropp. Hälsan ligger inombords, en balans mellan kropp, hjärna och hjärta som resulterar i en hälsosam människa.  

Vi är ju olika, och det vet alla, men ändå verkar det som att vi ska sträva mot ett ideal som är lika för alla, och det kan man ju lista ut att det funkar ju inte. Så försök träna på att inte lyssna på andra, känn istället efter &  sträva efter vad som ger dig balans.
 
 
Kommentera inlägget här: