mariawalkerandersson.blogg.se

En blogg om en Kostvetares tankar kring mat, hälsa och träning och livet däremellan!

lätt som en plätt - som en pannkaka

Kategori: Allmänt

Söndagens lunch bestod av pannkakor. Gjorde de på hälften vetemjöl och hälften grahamsmjöl, hälften vanlig mjölk och hälften havremjölk, annars efter vanligt "grundrecept". Det är kul att experimentera med pannkakor och använda fiberhusk, mandelmjöl, kokosmjöl etc. men de gamliga hederliga pannkakorna är ju ack så goda - och naturligt proteinrika för att haka på proteinhets-trenden. Skämt åsido så tycker jag att det är lite fel att företag som Frödinge använder det naturliga proteinet som finns i deras ostkaka som marknadsföring -  (de har en liten text på förpackningen som säger "naturligt proteinrik"), då kan det ju stå så på allt som innehåller protein! Känns som att det är lätt att dra paralellen proteinrik = nyttigt, vilket inte alltid är fallet. 

Men det är ju verkligen bara min åsikt, det kanske är bra att upplysa konsumenter om att det faktiskt finns protein i fler saker än kött, ägg och kvarg. Men man får inte bli för blind för marknadsföringsknepen och tro att bara för att det har kommit en mjölk med extra protein i så finns det inget protein i vanlig mjölk. & det kanske inte är värt att betala mycket mer pengar för en mjölk med extra protein när man lika gärna kan ta ett extra glas vanlig mjölk! 
 
 
grundrecept pannkakor 
4 dl mjölk (av valfri sort)
2 dl mjöl (av valfri sort)
2 ägg
salt

Häll mjöl och salt i en skål. tillsätt hälften av mjölken och alla ägg, vispa till en slät smet. Tillsätt sen resten av mjölken och låt ev. svälla ett par minuter. stek i valfritt matfett!


KOMMENTARER:

  • Anonym säger:
    2015-03-01 | 17:20:15

    Ååh, blev så sugen på pannkakor nu! Så himla goda de ser ut :)

Kommentera inlägget här: